24.10.2019. 14:18
0
Rekonstrukcija krvavog obračuna u centru Tuzle u kojem je ubijen Emir Džinić, a ranjeni Amir i Nail Hodžić, te Denis Rahmanović
FOTO: Dnevni Avaz
Drugi put u Tuzli je danas prije podne počela rekonstrukcija krvavog obračuna iz juna 2013. godine u kojem je smrtno stradao Emir Džinić iz Tuzle, a ranjeni Amir i Nail Hodžić, te Denis Rahmanović. Rekonstrukcija događaja zbog složenosti krivičnog djela obavljat će se i u petak, prenosi Avaz.

U Kantonalnom sudu u Tuzli je u toku suđenje Damiru Mehiću zvanom Bibi, koji se optužnicom Tužilaštva TK tereti za ubistvo Emira Džinića. Sudi se još i njegovom bratu Amiru Mehiću, Amiru Lisičiću, Mersedu Mehanoviću, ali i Denisu Rahmanoviću, koji je iste noći teško ranjen.

Pred Vijećem Kantonalnog suda u Tuzli, kojim predsjedava Samir Jusičić, već je saslušan veliki broj svjedoka i vještaka, među kojim i sin ubijenog Eldar Džinić.

Zbog rekonstrukcije krvavog obračuna danas je u blokadi bio uži centar Tuzle oko tržnog centra ''Robot'' i kafeterije ''Sagitarijus'', na čijem je platou prilikom otvaranja objekta došlo do pucnjave, piše Avaz.

Džinić je, kako je više puta ponovljeno na suđenju, bio blizak prijatelj i saradnik Merseda Hadžića zvanog Švicarac, s kojim Damir Mehić nije bio u dobrim odnosima nakon što je Kemal Selimović, također blizak Švicarcu, ubio Jasenka Hajdarhodžića, a teško ranio Mehića.

U rekonstrukciji događaja učestvovalo je pet optuženih, među kojima i braća Mehić, te sedam svjedoka događaja.

Mehić je nakon obračuna bio u bijegu, a uhapšen je u januaru prošle godine na Jahorini s lažnom ličnom kartom. Suđenje Mehiću i drugim optuženima traje više od godinu.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.