28.10.2019. 17:48
3
Brojne misterije oko ubistva Adisa i Davora: Zašto je objavljeno da se traga za Golfom V i šta je sa kamerom koja se nalazi na crkvi?!
FOTO: Dnevni Avaz
Tužilaštvo Kantona Sarajevo, koje je nakon godinu ispočetka započelo istragu o likvidaciji sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, koji su brutalno ubijeni u sarajevskom naselju Alipašino Polje, donijelo je nedavno odluku o ponovom pozivanju i ispitivanju svih svjedoka, otkriva i prenosi Dnevni Avaz.

To znači da će više od 200 svjedoka ponovo dati iskaz, kako bi se utvrdilo je li šta tužiocima, kojima se pridružio novi tim,  promaklo tokom jednogodišnje istrage, koja nije dala željene rezultate i stoji u mjestu, piše Avaz.

Do sada je bila bazirana samo na automafijašima s Pala, koji su devet mjeseci držani u pritvoru, a zatim prebačeni i osumnjičeni za druga krivična djela počinjena u RS.

No, pitanje je ko je i zašto odmah nakon ubistva iz policije u medije pustio lažnu informaciju da se traga za crnim Golfom 5, da bi tek nakon 10 dana bilo utvrđeno da se radi o crnom Seat Leonu. To je ubicama dalo dovoljno vremena da se sakriju, a u prilog tome govori i činjenica da ovo vozilo nikada nije ni pronađeno, piše Avaz.

Sporni su i iskazi ključnih svjedoka. Dnevni Avaz piše i saznaje da je indikativno i da nikada nije uzet u razmatranje videonadzor s crkve Sv. Luke Evanđeliste, koja je  udaljena 300 metara od mjesta ubistva.

Na ovoj crkvi je zbog vandalskih napada postavljen  videonadzor čije su kamere  usmjerene i  na Geteovu ulicu. Nikome nije jasno zašto se od ovog snimka odustalo i šta je kamera kobne noći zabilježila, piše Avaz. 

Zanimljivo je zašto se već godinu šuti ko je vlasnik Golfa 6, koji su automafijaši pokušali ukrasti, ali im se, navodno, pokvario. Nikada nije jasno utvrđeno šta je bilo s ovim Golfom, kako se našao tu i  je li uopće bio u kvaru, piše Dnevni Avaz.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.