1.11.2019. 16:04
0
Roditelji u Velikoj Kladuši u panici: Djeca u raljama nesigurnosti u školi već duže od godinu!
Učenici JU OŠ „25. novembar“ Velika Kladuša su već više od godinu dana u konstantnoj nesigurnosti i svjedoci su najgorih mogućih prizora i situacija u i oko školskog dvorišta.

Nepoznate osobe stranog porijekla, usprkos stalnim upozorenjima i patrolama policije, uznemiravaju naše učenike, neprikladno se ponašaju prema svim učenicima, a naročito djevojčicama, ostavljaju iza sebe izmet i smeće u školskom prostoru, pa čak se i upuštaju u spolne radnje na par metara od prozora učionica. 

„Naši nastavnici su bili svjedoci obračuna hladnim oružjem i brojnih drugih opasnosti koje se svakodnevno dešavaju u samom prostoru škole i užem krugu (100 metara), što je prouzročilo nadasve zabrinjavajuću situaciju u kojoj se naša djeca ne osjećaju sigurno u vlastitoj školi i gradu. Dokad više? Ovo pitanje mi, JU OŠ „25. novembar“, želimo postaviti svim akterima koji su odgovorni i zaduženi za rješavanje ovog problema koji se nikako ne rješava“, navodi se u dopisu kojim je najvaljena javna diskusija. 

Navodi se da „naša djeca imaju neotuđiva prava, zagarantovana UN Konvencijom o pravima djeteta i mnoštvom zakona, ali ta prava se već odavno krše“!

„Ako dijete mora kalkulisati koje je najsigurnije vrijeme da prođe ulicom na putu do škole, a da ne naiđe na kakav narkomanski prizor, onda je stvarno podbacilo cijelo naše društvo. Mi ne želimo sjediti skrštenih ruku i promatrati kako se u medijima plasiraju priče o tome kako se „radi sve u njihovoj moći“ onih odgovornih da se ova situacija riješi, već želimo direktne i jasne odgovore“, dodaje se.

S tim ciljem organizuje se javna diskusiju na temu „Djeca u raljama nesigurnosti“, koja će biti održana 19.11.2019. godine u Vijećnici općine Velika Kladuša, s početkom u 11 sati.

„Nećemo dozvoliti da naša djeca trpe zbog nečije nesposobnosti i nemara – oni zaslužuju sigurnu sadašnjost, lijepe školske i životne trenutke i blistavu budućnost“, navodi se.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.