13.11.2019. 20:47
0
Tužilaštvo predložilo raspisivanje potjernice za visočkim kriminalcem Rasimom Ganićem
FOTO: Fokus.ba
Kantonalno tužilaštvo u Sarajevu predložilo je raspisivanje potjernice za Rasimom Ganićem (33), poznatim visočkim kriminalcem, koji se sumnjiči da je u ponedjeljak, zajedno sa sugrađanima Mirzom Devovićem (31) i Sanelom Zerdom (29), opljačkao prodavnicu „Sloga marketi“ u Hadžićima, prenosi Avaz.

Njemu je ujedno određen pritvor po hapšenju. Ovu informaciju za „Avaz“ je potvrdio Alem Hamzić, portparol Tužilaštva.

Tužilaštvo je ujedno zatražilo određivanje pritvora za Devovića i Zerdu, i to zbog utjecaja na svjedoke, ponavljanja krivičnog djela i uznemirenja javnosti.

Jedna od drskih pljačkaša upao je u prodavnicu te je, prijeteći vatrenim oružjem radnici, oteo novac i cigarete. Drugi pljačkaš imao je ulogu da čuva stražu na vratima prodavnice, dok je treći čekao u upaljenom vozilu, piše Avaz.

Potom su s plijenom jurili sarajevskim ulicama. Tokom bijega za njima je u naselju Blažuj krenula policijska patrola. Ganić je s pištoljem prijetio policajcima. Na koncu, pali su u naselju Otoka. Pljačkaši se nisu zaustavili pa su nasrnuli na policajce. Tom prilikom jedan policajac je lakše povrijeđen. Ganić je iskoristio gužvu te je pobjegao, piše Dnevni Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.