25.11.2019. 17:15
0
Tužiteljstvo BiH će predložiti pritvor za osumnjičenog državljanina Crne Gore kod kojeg je pronađeno 100 kg droge
Akcija Tužiteljstva BiH zajedno sa SIPA-om, Graničnom policijom, UIO BiH i MUP-om RS, rezultirala je zaplijenom oko 100 kilograma opojne droge marihuana „skunk“, čija vrijednost na ilegalnom narko tržištu zemalja EU iznosi više stotina hiljada eura.

Nakon ispitivanja osumnjičenog, postupajući tužitelj Posebnog odjela za organizirani kriminal, gospodarski kriminal i korupciju Tužiteljstva BiH, uputit će prema Sudu BiH prijedlog za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog, državljanina Crne Gore.

Pritvor će biti predložen zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, kao i opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ometati istragu, prikrivati dokaze i vršiti utjecaj na svjedoke ili saučesnike.

Osumnjičeni je lišen slobode u koordiniranoj akciji agencija za provođenje zakona po nalogu Tužiteljstva BiH i uz naredbe Suda BiH, tijekom koje je na području Trebinja zaustavljeno teretno motorno vozilo u kojem je, u specijalno napravljenim pregradama, otkrivena opojna droga, koja je s područja Crne Gore prokrijumčarena u BiH.

Ovo je još jedna u nizu aktivnosti Tužiteljstva BiH i partnerskih agencija, u kojoj je zaplijenjena opojna droge marihuana „skunk“ u količini od 100 i više kilograma, namijenjena krijumčarenju u BiH te dalje prema zemljama EU - saopćeno je iz Tužiteljstva BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.