5.12.2019. 13:59
0
Slučaj Sefić: Sud zatražio novo saobraćajno vještačenje!
Sudsko vijeće kojim predsjedava Igor Todorović donijelo je naredbu o provođenju novog saobraćajnog vještačenja u slučaju Sanjin Sefić. Vještačenje će uraditi Saobraćajni fakultet iz Doboja.

Kako je pojasnio sudija Todorović vještačenje je zatraženo zbog razilaženja dva prethodna saobraćajna vještačenja u brzini kretanja vozila, mjestu kontakta ali i drugim okolnostima. 

Danas je svjedočio Haris Hajrić koji je 10. oktobra 2016. godine bio u društvu sa Selmom Agić i Editom Malkoč te su se rastali nekoliko trenutaka prije nego što će ih automobilom udariti Sanjin Sefić. On je kazao da su iz kafića Tito izašli oko 21:35 nakon poluvremena utakmice, te su se uputili prema glavnoj cesti. 

Na pitanje tužiteljice Jasminke Knežević da li su već Selma i Edita prelazile cestu dok je on bio tu, svjedok je odgovorio da je njemu prvom došao taksi, a da su one ostale na trotoaru da sačekaju zeleno svjetlo na semaforu za pješake. On je također kazao da su čekale da cestu pređu na pješačkom prijelazu kod Historijskog muzeja u pravcu Ambasade SAD-a. 

Advokat Sanjina Sefića Kerim Čelik pitao je svjedoka da li je taksiju bilo zeleno svjetlo kad je ušao u automobil, svjedok je odgovorio da jeste. Na insistiranje Čelika da tačno pojasni gdje je zaustavio taksi i gdje su stajale Selma i Edita, Hajrić je pojasnio da mu je taksi stao na pješački prijelaz, a da su one ostale čekati svjetlo na semaforu. 

Današnjim svjedočenjem i Tužilaštvo KS i odbrana Sefića završili su sa iznošenjem svojih dokaza. Naredno ročište bit će održano 3. januara 2020. godine. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.