9.12.2019. 21:59
0
Lana Bijedić je pretučena šakama i nogama
Prošla su dva mjeseca od brutalnog ubistva mlade Mostarke Lane Bijedić, čije je tijelo pronađeno 6. oktobra u rijeci Studenčici u mjestu Studenci kod Ljubuškog.

Kako saznaje Dnevni Avaz, u MUP-u Zapadnohercegovačkog kantona, napokon su stigli i prvi rezultati brojnih vještačenja koja su rađena u Federalnoj upravi policije u Sarajevu.

Radi se, neslužbeno je potvrđeno za list Avaz, o rezultatima analize bioloških tragova nađenih na njenom tijelu, kao i onih izuzetih s lica mjesta te vještačenja njenog mobitela, koji je otključan u jednoj agenciji u Njemačkoj. Također, pristigli su i rezultati toksikološke analize tkiva. Među istražiteljima postoji nada da se u tom moru materijala krije trag koji će ih odvesti do ubice.

Dva mjeseca nakon ubistva naš izvor koji je direktno uključen u istragu otkrio nam je da je nesretna djevojka dokrajčena šakama i nogama, što je potvrdio i obdukcijski nalaz, piše Avaz.

Nesretna djevojka se, podsjetimo, iz Mostara u nedjelju, na dan ubistva, u prijepodnevnim satima autobusom zaputila u Čapljinu. S autobuske stanice u Čapljini pješačila je do naselja Trebižat, nekih šest kilometara, i tu joj se gubi trag. Kasnije je izneseno da je viđena na vijaduktu Studenci, što se pokazalo pregledom silnih snimaka videonadzora s brojnih objekata, a navodno, to su potvrdila i dva vozača, koja su se kretala autocestom prema Bijači.

Na desetine informativnih razgovora i saslušanja, vještačenja dva automobila Čapljinca koji je na dan pronalaska tijela imao saobraćajnu nesreću, pretresi objekata, poput nenastanjene kuće ribara koji je i pronašao tijelo u večernjim satima, kupališta Božjak, koje je Lana s majkom i prijateljicama često posjećivala, nisu donijeli nikakve rezultate, prenosi Avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.