2.1.2020. 8:29
0
Optužen još jedan od ubica Edina Zejćirovića: Halilović preprodavao marihuanu i amfetamin
Nakon Suvada Djedovića i Nihada Hukića, koji su osumnjičeni za otmicu i ubistvo Edina Zejćirovića, Tužilaštvo Brčko distrikta BiH podiglo je optužnicu i protiv Suana Halilovića zbog sumnje da se neposredno prije izvršenja ovih krivičnih djela bavio prometom opojnim drogama.
Serija krađa

Optužnicom podignutom pred Osnovnim sudom Brčko distrikta Suan Halilović (40) iz Brčkog optužen je da je 31. oktobra, kad je nad njim izvršen pretres, držao kod sebe u PVC folijama više paketa u kojima je, radi prodaje, skrivao marihuanu i amfetamin. On se tereti da je zabranjene supstance skrivao u stanu u brčanskom naselju Ilićka, gdje su mu prilikom pretresa pronađeni marihuana, sjeme za njen uzgoj i 48 dijelova najlonskih vrećica s tragovima ove opojne droge.

Od 2004. do 2016. godine, prvoosumnjičeni Suan Halilović osuđivan je devet puta za krađe, teške krađe, prikrivanje, nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija i nanošenje teških tjelesnih povreda. Pred sudovima Brčko distrikta posljednji put je osuđen 2014. na jedinstvenu kaznu zatvora od jedne godine i šest mjeseci za seriju teških krađa i krađa, krivotvorenje isprave, oštećenje tuđe stvari i ugrožavanje sigurnosti.

Zaprijećena kazna

Za djela iz oblasti narkokriminala Djedović i Hukić optuženi su ranije tokom decembra, a optužnice protiv njih i Halilovića redom su potvrđivane pred sudom.

Tužilaštvo nastavlja istragu protiv njih i uhapšenog Samida Šabanovića zbog sumnje da su 17. novembra oteli Edina Zejćirovića i ubili ga na izrazito svirep način. Svi se oni nalaze u pritvoru.

Za takvo ubistvo zapriječena je kazna zatvora od najmanje deset godina ili kazna dugotrajnog zatvora od 21 do 45 godina, što, ujedno, predstavlja i najstrožiju propisanu kaznu u Brčko distriktu.

Obavezna odbrana

- Zakonom je propisana i obavezna odbrana, koja im je nužno osigurana imenovanjem advokata iz Kancelarije za pravnu pomoć Brčko distrikta za branioce. Ovakvu odbranu sudovi su u ranijim slučajevima potvrdili kao zakonitu, čime je, nakon hapšenja, omogućeno hitno pritvaranje i efikasno procesuiranje osumnjičenih - navedeno je u saopćenju Tužilaštva Brčko distrikta BiH, prenosi avaz.
Ubistvo
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.