30.1.2020. 14:06
0
Optužnica protiv Jasmina Bekte i Almira Čatalovića: Upali u "Konzum" u Sarajevu sa nožem i vikali "Ovo je pljačka"
FOTO: Ilustracija
Kantonalni sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva Kantona Sarajevo protiv Jasmina Bekte i Almira Čatalovića zbog krivičnog djela razbojništvo, prenosi danas Dnevni Avaz.

Bekto i Čatalović se terete da su 4. novembra 2019. godine ušli u prodavnicu „Konzum“ u sarajevskoj općini Novi Grad. Obučeni u dukserice, s kapuljačama na glavama i maramama preko lica, prišli su do naplatnog pulta, gdje se nalazila kasa.

Prijeteći nožem, radnici su se obratili riječima: “Ovo je pljačka.”

Potom su joj naredili da im preda novac iz kase i stavi u kese. Plašeći se za život, radnica je to i učinila, a optuženi su sa više od 837 KM pobjegli, prenosi Avaz.

Postupajući tužilac je, uz optužnicu, predložio sudu produženje pritvora optuženima i to zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.