4.2.2020. 17:14
1
Detalji nezapamćene krađe sa bankomata u BiH: Ukrali oko 2,5 miliona KM, sumnja se da su u Sarajevu ukrali 700.000 KM
FOTO: Source.ba / Arhiva
Ukrajinci Aleksandar Ivanovič Zajcev (57) i Dmitro Juriovič Bojko (37) za nekoliko dana su, kako se sumnja, ukrali više od dva miliona maraka iz bankomata nekoliko banaka na području BiH, prenosi danas Dnevni Avaz.

Oni su, kako prenosi Avaz, operirali na širem području Federacije BiH, a bili su opremljeni brzim kompjuterima i specijalnim dekoderima koji su pronađeni kod njih tokom hapšenja u Bihaću. Uhvaćeni su na djelu kada su ispraznili jedan bankomat, iz kojeg su ukrali 100.000 KM, potvrđeno je iz Tužilaštva USK.

Prema informacijama iz više bh. sigurnosnih agencija, Ukrajinci su u našu državu ušli krajem januara, a špekulira se da su koristili srbijanske i ruske pasoše, prenosi Avaz.

Iz sarajevskog tužilaštva je rečeno za Avaz da se sumnja da su operirali i u najvećem bh. gradu, a u istragu su uključeni inspektori za tehnološki kriminal Federalne uprave policije. Špekulira se da su iz bankomata na području Kantona Sarajevo podigli oko 700.000 KM, prenosi Avaz.

Avaz nezvanično saznaje kako je s bankomata na području Tuzle ukradeno više od 150.000 KM, a zajedno s novcem podignutim u Lukavcu i Gračanici suma prelazi 300.000 KM.

Osumnjičenima se stavlja na teret da su počinili krivično djelo teške krađe u vezi s krivičnim djelom računarske prevare. 

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.