14.2.2020. 19:01
0
Potvrđena optužnica: Aida Svraka se tereti za poreznu utaju, Elster Commerce d.o.o. Sarajevo raspolagao sa 3,5 miliona KM
FOTO: Ilustracija
Sud Bosne i Hercegovine potvrdio je optužnicu koja Aidu Svraka i pravno lice Elster Commerce d.o.o. Sarajevo tereti za krivično djelo porezna utaja ili prevara.

Istovremeno, optužnica je odbijena u odnosu na Senada Svraku.

U optužnici se navodi da su Senad Svraka, u formalnom svojstvu osnivača – vlasnika pravnog lica Elster Commerce d.o.o. Sarajevo i Aida Svraka u formalnom svojstvu odgovorne osobe ovlaštene za zastupanje pravnog lica Elster Commerce d.o.o. Sarajevo bez ograničenja ovlaštenja u kojem je zaposlena na poslovima direktora, zajednički upravljali inkriminisanim poslovanjem pravnog lica Elster Commerce d.o.o. Sarajevo.

U optužnici se dalje navodi da su od maja 2008. do aprila 2011. godine izbjegli platiti davanja propisana poreskim zakonodavstvom BiH pružanjem lažnih podataka o činjenicama koje su od utjecaja na utvrđivanje iznosa obaveza, a iznos poreza čije se plaćanje izbjegava prelazi iznos od 200.000 KM.

Optužena pravna osoba Elster Commerce d.o.o. Sarajevo je kao pravna osoba raspolagala protivpravno ostvarenom imovinskom koristi u iznosu od 3.569.592,55 KM koju su u ime, za račun i u korist iste ostvarili Senad Svraka i Aida Svraka, saopćeno je iz Suda BiH.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.