21.2.2020. 12:41
0
Advokatici uhapšenog policajca u Tuzli odbili dati dozvolu za posjetu!
Tatjani Savić, advokatici uhapšenog policajca T.O nisu dopustili da posjeti branjenika u prostorijama MUP-a TK.

„Obaviještena sam da se moj branjenik nalazi u nadležnosti Federalnog MUP-a i d aje neophodno njihovo odobrenje za posjetu. Obratila sam se jutros Federalnom MUP-u i istražitelj me je obavijestio da moraju dobiti dozvolu i od postupajućeg tužioca te da čeka povratnu informaciju. Nakon 10 minuta istražitelj  me obavijestio da postupajući tužitelj odbio da da dozvolu za posjetu. 

Usljed navedenog  došlo je do povrede prava na odbranu zagarantiranog članom 6.  Evropske konvencije o zaštiti ljudskih prava i osnovnih sloboda kao i člana 5. Zakona o krivičnom postupku FBiH“, kazala je Savić za Patriju.

Ona je već ranije podnijela zahtjev da glavni federalni tužilac ovaj predmet ustupi drugom tužilaštvu u rad. Podsjećamo, u MUP-u Tuzlanskog kantona pripadnici su ostali iznenađeni kada je jučer priveden njihov kolega T.O. pod sumnjom u krivično djelo zlostavljanje u službi.

Ovaj policajac priveden je netom nakon što je prije izvjesnog vremena u rutinskoj kontroli zaustavio supruga Mirzete Begić zamjenice glavnog tužioca Tužilaštav TK, Mujagu Begića. U toku kontrole došlo je do narušavanja javnog reda i mira pa je Begić lišen slobode!


(Patrija)

 
TuzlaFUP
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.