9.3.2020. 14:14
0
Sud odbacio žalbu Tužilaštva TK: Ne postoji ni osnovana sumnja da je policajac zlostavljao u službi!
Općinski Sud u Tuzli odbio je žalbu Tužilaštva Tuzlanskog kantona te je na snazi rješenje da ne postoji osnovana sumnja da je uhapšeni policajac počinio navedeno djelo, potvrdila je za Patriju advokatica Mirna Delalić.

Općinski Sud u Tuzli odbio je žalbu Tužilaštva Tuzlanskog kantona te je na snazi rješenje da ne postoji osnovana sumnja da je uhapšeni policajac počinio navedeno djelo, potvrdila je za Patriju advokatica Mirna Delalić.

Ovakvim rješenjem Suda pokazala se sva pristrasnost Tužilaštva TK koje je nedavno izdalo saopćenje kako je Općinski sud Tuzla potvrdio "najviši stepen sumnje, osnovanu sumnju, da je policajac iz PS Istok Tuzla T.O. počinio krivično djelo zlostavljanje u obavljanju službe na način, u vrijeme i na mjestu kako je to navedeno u naredbi o provođenju istrage Kantonalnog tužilaštva Tuzlanskog kantona."

Očekuje se demant tužitelja sada kada je Sud utvrdio da ne postoji ni osnovana sumnja.

„Ovakvo rješenje sada je pravosnažno“, kazala je Delalić.

Podsjećamo, policajac T.O. pripadnik MUP-a TK lišen je slobode zbog sumnje u krivično djelo “zlostavljanje u službi”, a sud je odbio zahtjev Tužilaštva da mu se odredi jednomjesečni pritvor.

Policajac je uhapšen tri dana nakon što je on lišio slobode Mujagu Begića, inače supruga tužiteljice Tužilaštva TK Mirzete Begić, a zbog narušavanja javnog reda i mira. 

Policajac je bio i nagrađivan za postignute izuzetne rezultate u radu, s posebnim naglaskom za doprinos u zaštiti lične i imovinske sigurnosti građana.

Kako je odbrana ranije isticala, Tužilaštvo TK flagrantno je prekršilo pretpostavke nevinosti, jer Tužilaštvo stavlja javnosti do znanja da je suprug tužiteljice uzoran građanin, a policajci da su nasilnici.


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.