12.3.2020. 13:55
0
Akcija FUP-a: U okviru akcije "Aunt" uhapšene tri osobe
Dana 12.03.2020. godine policijski službenici Federalne uprave policije su pod nadzorom Kantonalnog tužilaštva Hercegovačko-neretvanskog Kantona, realizovali operativno taktičku akciju kodnog naziva „AUNT“ vezano za dokumentovanje lica koja se dovode u vezu sa krivičnim djelom „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine.

Provodeći navedene mjere i radnje, u ranim jutarnjim satima lišena su slobode dva lica inicijala A.H. (1973.) i S.P. (1968.), dok je lice inicijala A.Dž. (1981.) koje je bilo predmet istrage, dana 11.03.2020. godine lišen slobode od strane pripadnika Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo zbog krivičnog djela „Razbojništvo“.

Na osnovu Naredbi Općinskog suda u Mostaru, pripadnici Federalne uprvave policije izvršili su pretrese na dvije lokacije na području Mostara i na jednoj lokaciji na području Konjica, kojom prilikom je pronađeno i oduzeta određena količina materije koja svojim izgledom asocira na opojnu drogu “Amfetamin”, određena količina zeljste materije koja asocira na opojnu drogu „Cannabis Sativa L“, oružje, municija, mobilni telefonski aparati i SIM kartice, te drugi predmeti traženi Naredbom Suda, a koji potiču ili se dovode u vezu sa gore navedenim krivičnim djelom.

Lica lišena slobode će biti kriminalistički obrađena u službenim prostorijama Federalne uprave policije, te će u zakonskom roku biti predata uz Izvještaj o počinjenom krivičnom djelu, na dalju Kantonalnom tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona.

Podsjećamo da su u sklopu ove operativne akcije, dana 01.03.2020. godine lišene slobode tri lica inicijala V.P. (1964.), D.S. (1986.) iz Mostara i Z.K. (1975.) iz Stoca, vezano za krivično djelo „Nedozvoljena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga“ iz člana 238. Krivičnog Zakona Federacije Bosne i Hercegovine. Navedenim licima je određen jednomjesečni pritvor.

Značajnu podršku u provođenju ovih aktivnosti pružila je Obavještajno-sigurnosna agencija BiH, dok su asistenciju pružali su policijski službenici Ministarstva unutrašnjih poslova Hercegovačko-neretvanskog kantona.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.