17.3.2020. 9:32
0
Optužnica za pomaganje u poreznoj utaji u iznosu većem od 3,5 miliona KM
Tužitelj i šef Odsjeka za finansijski kriminal Posebnog odjela za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju, podigao je optužnicu protiv: Svraka Senada, rođenog 1966. godine u Rudom, nastanjenog u Sarajevu.

Optuženi se tereti da je, u periodu od 2008. do 2011. godine, postupajući u svojstvu vlasnika pravne osobe Elster commerce d.o.o. Sarajevo, čiji je direktor-odgovorna osoba bez ograničenja ovlaštenja bila supruga osumnjičenog, pomogao upravljati inkriminiranim poslovanjem pravne osobe Elster Commerce d.o.o. Sarajevo, pomažući joj u poslovima kontrole provođenja redovnih i nezakonitih nabavki, kao i u poslovima dogovaranja sa trećim osobama, radi nabavljanja lažnih i krivotvorenih faktura za promet kave kao visokotarifne robe u BiH.

Optuženi se tereti da je svojim nezakonitim radnjama sudjelovao u stvaranju privida da se radi o kafi bh. porijekla, te na taj način omogućio nezakoniti odbitak ulaznog PDV-a u iznosu od oko 3,57 miliona KM, za koji iznos je oštećen budžet i svi građani BiH.

Optuženi se tereti za kazneno djelo porezne utaje ili prijevare iz članka 210. stavak 4. Kaznenog zakona BiH. Optužnica je proslijeđena Sudu BiH.


(Patria)

Kriminal
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.