31.3.2020. 10:39
0
Predloženo produženje pritvora za Miralema Berbića
Postupajući tužitelj Odsjeka za terorizam u Posebnom odjelu za organizirani kriminal, privredni kriminal i korupciju Tužilaštva BiH, uputio je prema Sudu BiH prijedlog za produljenje mjere pritvora za osumnjičenog, Berbić Miralema, rođenog 1954. godine u Zenici.

 
Mjera pritvora predložena je iz razloga opisanih u članku 132. stavak 1. točke a), c) i d), odnosno zbog opasnosti od bjekstva osumnjičenog, opasnosti da bi boravkom na slobodi mogao ponovo učiniti kazneno djelo ili dovršiti započeto, jer se radi o osobi koja je provela duži vremenski period na području Sirije, kao i zbog naročitih okolnosti izvršenja kaznenog djela, gdje bi puštanje osumnjičenog na slobodu prouzročilo uznemirenje javnosti i građana - stoji u saopćenju Tužilaštva BiH.

 
U predmetu protiv osumnjičenog Berbića, koji se tereti za kazneno djelo-Protuzakonito formiranje i pridruživanje stranim paravojnim ili parapolicijskim formacijama iz članka 162b. KZ BiH, tužiteljstvo poduzima aktivnosti koje se odnose na zahtjeve za pružanje međunarodne pravne pomoći, radi prikupljanja dokaza u predmetu.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.