14.4.2020. 17:11
0
Do požara u Vogošći došlo posipanjem neugašenih ostataka pepela od strane NN lica
FOTO: Dnevni Avaz
Dežurna služba Sedme PU u ponedjeljka 13.04.2020.godine u 12.20 sati obaviještena je da je u mjestu Krivoglavci, općina Vogošća, došlo do požara koji je zahvatio oko dva dunuma livada i pet dunuma niskog rastinja i šume, vlasništvo KJP „Sarajevo šume“.

Dolaskom na lice mjesta policijski službenici su potvrdili navode iz prijave, a pripadnici PVB Kantona Sarajevo su lokalizovali požar.  

O događaju je obaviješten tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a uviđaj su obavili policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, uz angažman sudskog vještaka PPZ struke.

Tom prilikom je konstatovano da je do požara došlo posipanjem neugašenih ostataka pepela od strane NN lica na ivicu ograđene livade, te je tom prilikom zapaljena trava, a potom i nisko rastinje i šuma. Policijski službenici nastavljaju rad na rasvjetljavanju i dokumentovanju okolnostima pod kojima je došlo do izazivanja navedenog požara, te identifikaciji i pronalasku izvršioca.

(NAP)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.