29.7.2020. 10:39
0
Izvršeni pretresi u Srebrenici
Policijski službenici Uprave za borbu protiv terorizma i ekstremizma Ministarstva unutrašnjih poslova Republike Srpske i Policijske stanice Srebrenica izvršili su jučer na osnovu Naredbe Osnovnog suda u Srebrenici na području opštine Srebrenica pretres na dvije lokacije koje koristi lice S.N., s ciljem pronalaska nelegalnog oružja i municije.

- S.N. je 13. jula na svom Facebook profilu objavio nekoliko fotografija dvije djevojčice koje na ramenima drže minsko-epslozivna sredstva ,,Zolje“ ili ,,Ose“, uz komentar: „Srebreničke osice spremne za napad“ – navodi se u saopćenju iz MUPRS-a

- U porodičnoj kući S.N. policijski službenicu su prilikom pretresa pronašli pištolj „Glok 19“ i dvije ispaljene zolje – naveli su iz MUPRS-a.

 O cijelom događaju obaviješten je dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva u Bijeljini, te će protiv ovog lica biti podnesen izvještaj za krivično djelo nedozvoljena proizvodnja i promet oružja ili eksplozivnih materija.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.