14.8.2020. 10:55
0
Odbrane uhapšenih sarajevskih policajaca predlagale mjere zabrane i kućni pritvor
Ročište na kojem se raspravljalo o prijedlogu Tužilaštva KS za 17 sarajevskih policajca koji se terete za primanje dara u zamjenu za opraštanje saobraćajnih kazni i djela vezana za to trajalo je do ranih jutarnjih sati, a Tužilaštvo je ostalo pri prijedlogu da se za svih 17 odredi mjera pritvora.

“Sve odbrane su se tome protivile i tražile da se izreknu mjere sigurnosti i kućnog pritvora. Protivili smo se jer je riječ o policajcima. Doba je koronavirusa i izlažu se rizicima zaraze, a isti bi bio učinak ako se odredi kućni pritvor”, kazao nam je branilac jednog od osumnjičenih Vlado Adamović.

Dodao je i da su osobe koje su davale mito počinile krivično djelo. 

“I one moraju biti procesuirane ili im se mora dati imunitet da budu u svojstvu svjedoka. Tužilac još ništa od toga nije uradio, niti je te osobe doveo kao svjedoke niti kao osumnjičene”, dodao je Adamović. 

Kako kaže, policajci su istraživani oko dva mjeseca.

Adamovića smo pitali terete li se policajci kao organizovana grupa, na šta je odgovorio da to nije slučaj.

Inače, ročište je počelo u 21 sat, a završeno u jutarnjim satima. 

Sve se odužilo zbog neophodnosti osiguranja epidemioloških mjera, pa su ročišta bila u više sudnica a osumnjičeni podijeljeni u nekoliko grupa. 

Branioci Mirsad Crnovršanin i Mersiha Delić ranije su nam kazali da se odluka o pritvoru očekuje danas. 

(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.