11.9.2020. 10:49
0
Nesavjesnom vozaču koji je usmrtio sinoć Mustafu Hasovića u Boljakov Potoku u bijegu pomagao suvozač
Tridesettrogodišnji A. S. iz Sarajeva, koji se sumnjiči da je sinoć oko 21:05 sati na kolovozu ulice Smaje Šikala u sarajevskom naselju Boljakov Potok, Touaregom usmrtio pješaka Mustafu Hasovića (55) iz Čajniča, nakon čega je pobjegao s mjesta nesreće, imao je pomagača. Riječ je o suvozaču A. B. (38) iz Sarajeva.

Kako su zvanično saopćili iz Ministarstva unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo, policajci su uhapsili A. S., zbog sumnje da je počinio teška krivična djela protiv sigurnosti javnog saobraćaja, neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i ugrožavanje javnog saobraćaja. S druge strane, suvozač A. B. se sumnjiči za krivična djela neukazivanje pomoći osobi povrijeđenoj u saobraćajnoj nesreći i pomaganje izvršiocu nakon izvršenog krivičnog djela.

Iz sarajevske policije su potvrdili da se nesavjesni vozač nije zaustavio te da je pobjegao s mjesta nesreće. Kako je „Avaz“ već objavio, nesretni Hasović je podlegao na licu mjesta, što su konstatovali ljekari Hitne pomoći. U nesreći je A. S. s Touaregom pokosio i U. Dž. (54), koji je zadobio lakše povrede. Njemu je ljekarska pomoć ukazana u Općoj bolnici “Prim. dr. Abdulah Nakaš” u Sarajevu, nakon čega je upućen na kućno liječenje.

Uviđaj su obavili obavili dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Sarajevo, policajci i vještaci saobraćajne i mašinske struke, prenosi avaz.

0
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.