23.9.2020. 11:47
0
Novo ubistvo partnera: Sumejju ubio momak ispred kafane na Stupu, Irmu ubio nevjenčani suprug u hotelu, Kemal ubio Sanelu pa se raznio bombom
FOTO: Source.ba
Muharem Garaplija je nožem, prije dvije noći, izmasakrirao suprugu Sadžidu, nakon čega je pokušao da presudi i sebi. Sve se dogodilo u Ilijašu, u stambenoj zgradi koja je u neposrednoj blizini policijske stanice.

On je sa teškim povredama prevezen na Klinički centar Univerziteta u Sarajevu, a njegovo stanje je teško. Komšije su za Dnevni Avaz ispričale da su čuli lupanje, ali da nisu obračali pažnju, jer su buka, vriska i brojne svađe i ranije dopirali iz stana Garaplija, zbog čega su nerijetko intervenirali i policajci. Svađali su se međusobno, ali i zbog problematičnog sina, rekle su komšije.

Upravo je sin alarmirao policiju, jer mu niko nije otvarao vrata, a ključ je bio u bravi sa unutrašnje strane, pa nije mogao da otvori vrata. To je bio dovoljan alarm da nešto nije uredu. 

"Čula sam policajca kako govori da je ona mrtva, a da suprug, čije je tijelo bilo pored njenog, daje znakove života", rekao je jedan od komšija ove porodice za Avaz.

U MUP-u KS su se oglasili povodom ovog događaja:

"Dana 21.09.2020. godine u 21:37 sati, u stanu, ulica Hašima Spahića, općina Ilijaš, pronađene su povrijeđene dvije osobe. Od strane ljekara Zavoda za hitnu pomoć Kantona Sarajevo konstatovana je smrt lica S.G., rođena 1963. godine, nastanjena u Ilijašu, usljed povreda koje su nanesene oštrim predmetom, dok je M.G., rođen 1965. godine, nastanjen u Ilijašu imao vidne povrede, koje je najvjerovatnije nanio sebi također oštrim predmetom. Povrijeđeni je nakon ukazivanja ljekarske pomoći prevezen u UKC u Sarajevu, gdje su od strane ljekara konstatovane teške tjelesne povrede, a na Klinici za anesteziju i reanimaciju je zadržan na daljem liječenju, uz nadzor policijskih službenika".

"Uviđaj na licu mjesta obavili su dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a Kantona Sarajevo i ovlašteni sudski vještak medicinske struke. Prilikom vršenja uviđaja pronađeni su i izuzeti predmeti u cilju dokumentovanja krivičnog djela iz člana 166. KZ FBIH (ubistvo). Tijelo preminule je vozilom KJKP “Pokop” prevezeno u prosekturu “Bare”, gdje će se po naredbi tužioca izvršiti obdukcija. Policijski službenici nastavljaju rad na dokumentovanju navedenog krivičnog djela",
stoji u saopćenju MUP-a KS.

Ubio muškarca kojeg je zatekao sa suprugom

Ovo nije prvi put da je suprug, momak ili ljubavnik odlučio da digne ruku na ženu/djevojku, te da je ubije, kada je u pitanju područje Kantona Sarajevo. Još od početka 2019. godine pa do danas, zabilježeno je nekoliko ubistava djevojaka i žena na području KS. Također je zabilježeno i jedno ubistvo supruginog ljubavnika, kojem je presudio upravo njen suprug.

Početkom 2019. godine, Kemal T. je iz vatrenog oružja ubio komšiju i autolimara zvanog Braco nakon što ga je zatekao sa svojom suprugom Amelom M. u kući u ulici Sastavci u naselju Otes na Ilidži.

Izvor blizak istrazi otkrio je za Dnevni Avaz da su komšije čule najmanje 15 hitaca, te da su mislile da je riječ o petardama, što nije neobično za početak godine, kad se proslavljaju brojni praznici. Tada je Kemal T., zapravo, presudio Braci, koji je, kako je na mjestu događaja ispričalo više komšija, bio u ljubavnoj vezi s Amelom M., što su vješto krili sve do kobnog susreta sa njenim suprugom.

"Kemo je obično radio navečer i tada ga nije bilo kod kuće. Zašto se vratio, to niko ne zna, ali ih je zatekao i uradio to što je uradio", rekao je jedan od njegovih komšija za Avaz.

Kemal T., shvativši šta je uradio, skovao je pakleni plan, te je supruzi rekao da sve insceniraju kao da je riječ o samoubistvu. Zločin koji se dogodio oko 17 sati, prijavili su nekoliko sati poslije. Izvor Avaza kaže da je vještaku medicinske struke upravo protok vremena pokazao da je smrt nastupila ranije, nakon čega se klupko počelo odmotavati. Detalji svirepog zločina šokirali su i najiskusnije istražitelje.

"Iskusnim inspektorima, naravno, bilo je čudno što bi neko došao u tuđu kuću da se ubije, ali i to što je ispaljeno više hitaca. Onaj ko hoće da digne ruku na sebe, u 99 posto slučajeva presudi jednim hicem, a ovdje je ispaljeno mnogo više", rekao je izvor Avaza.

Tijelo ubijenog pronađeno je u hodniku kod vrata, što upućuje na to da se nesretni Braco pokušao spasiti bijegom, ali nije uspio. Suočeni s brojnim dokazima, supružnici su se slomili te sve priznali. 

Čaušević ubio bivšu djevojku, pa se raznio bombom

U novembru 2019. godine na ulici je ubijena Sanela Trstena. Sanelu Trstenu je hicima iz automatske puške ubio Nedžad Čaušević s kojim je jedno vrijeme bila u vezi. Sanela je ubijena u Nedžarićima. Bila je na putu za shopping centar gdje radi. Ubijena je nekoliko stotina metara od radnog mjesta. Čaušević joj je pucao u leđa dok je pokušavala pobjeći.  Čaušević je ranio još jednu ženu na obližnjem parkingu, te pobjegao prema Krupcu gdje se raznio bombom.

"Da sam znao šta se dešava, ja bih njemu presudio prije. Eto, presudio je sam sebi", rekao je za Dnevni Avaz umirovljeni policajac Kasim Kulašević, inače otac Sanele Trstene.

Ubijena žena živjela je u sarajevskom naselju Ahatovići s roditeljima, bratom i sinom iz prvog braka.

"Sanela je bila dobra osoba, dijete je svoje odgojila kako treba, snalazila se, radila. Dolazile su nam njene kolegice, sve najbolje su o njoj kazale. Bila je vrijedna, snalažljiva i vidi kako je dijete odgojila", kaže otac Kasim misleći na unuka.

"Ne znam je li joj prijetio ili joj je nudio brak. Ona nije htjela govoriti, ništa ne znam. Tog čovjeka sam malo iz viđenja poznavao. Policija nas je obavijestila da ju je ubio. Ja sam locirao njegov mobitel preko prijatelja u Telecomu. To su sve moje kolege policajci koji su sve ekstra odradili", rekao je tada otac Sanele Trstene.

Momak ubio djevojku u naselju Stup

Mjesec dana ranije, u Sarajevu je ubijena djevojka Sumejja Dedović iz Goražda. U pucnjavi koja se dogodila u sarajevskom naselju Stup u blizini kafane “Kod amidže” ubijena je 25-godišnja Sumejja Dedović iz Goražda, sa privremenim prebivalištem u Sarajevu.

Kako je pisao Faktor, za ubistvo su se sumnjičili Edvin Avdića (25), također iz Goražda, sa prebivalištem na Ilidži, a sa kojim je ona bila u vezi. Prema pisanju Faktora, Sumejja, Edvin i Damir G. (Edvinov prijatelj) su bili zajedno na Ilidži u restoranu “Bosna”, nakon čega su Damira odvezli do kuće, gdje on i Edvin stanuju kao podstanari, dok su Sumeja i Edvin produžili do kafane na Heco pijaci, gdje je bila muzika uživo.

U neko doba, njih dvoje su navodno izašli ispred objekta, da bi se nedugo potom Edvin u kafanu vratio sam. U tom momentu je neko povikao “ubiše djevojku”, nakon čega je nastala panika kod kafane. Ubrzo je na mjesto događaja izašla policija koja je blokirala cijelo područje i zadržala sve koji su se zatekli na mjestu događaja. 

Navodi se da je ubijena djevojka bila privremeno nastanjena kod sestre u naselju Buča Potok, a da je Edvin A. imao dva pištolja kod sebe sa dozvolom. Kod njegovog prijatelja su navodno pronađeni narkotici.

Ubistvo u hotelu na Vracama

U julu 2019. godine, u hotelu Alem na Vracama, ubijena je recepcionerka hotela. Ubio ju je gost hotela s kojim je navodno bila u vezi, a koji je nakon ubistva počinio samoubistvo.

Irmu Forić, dugogodišnju sekretaricu u Graničnoj policiji Bosne i Hercegovine i bivšu suprugu generala Oružanih snaga BiH Sakiba Forića, ubio je nevjenčani suprug Senad Basarić iz Mostara u septembru ove godine. Uviđajem je utvrđeno da je smrt nastupila nasilnim putem. Basarić je neko vrijeme bio u bjekstvu, te je u konačnici uhapšen i nalazi se u pritvoru.

Podsjećanja radi, u 2019. godini, prema podacima MUP-a KS, zabilježeno je osam ubistava, dok su u prvih šest mjeseci 2020. godine zabilježena tri ubistva na području Kantona Sarajevo.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.