29.9.2020. 22:02
0
Banjalučki sud naredio privođenje Halida Muslimovića
Osnovni sud u Banjoj Luci dao je naredbu za prinudnim dovođenjem poznatog bosanskohercegovačkog pjevača Halida Muslimovića na ročište zakazano za 28. oktobar.

Muslimović, optužen za krivično djelo nanošenja tjelesnih povreda Sonji Bašić, nije se pojavio na pretresu 17. septembra, nakon čega je postupajući sudija donio naredbu da ga na naredno ročište privedu pripadnici Sudske policije RS-a, prenosi Srpskainfo.

Podsjetimo, Muslimoviću se sudi zbog nanošenja tjelesnih povreda i ugrožavanja sigurnosti na štetu Sonje Bašić iz Melburna.

Napad zbog koga se sudi pjevaču odigrao se 27. jula 2018. godine između dva i tri sata ujutro, na relaciji magistralnog puta Banja Luka - Kozarac.

Zvijezde  / Halid Muslimović progovorio iskreno o aferi: Ubrzo će kraj...
Prema optužnici banjalučkog tužilaštva, Muslimović je nakon kraće prepirke u svom automobilu marke Peugeot 607 udario Bašić više puta šakom u lice.

Kako se dodaje, on nije štedio udarce, ugrize, niti pogrdne riječi prema Bašić, sa kojom je bio u emotivnoj vezi.

" Je.... te policija, ti ćeš mene prijaviti, ti si mala maca za mene, znaš li ti ko sam ja? Vozaću te u gepeku, mrak će te progutati", govorio je navodno Muslimović ženi koju je prethodno više puta udario šakom u glavu.

Kako se navodi, u jednom trenutku Muslimović je zaustavio vozilo, izašao i došao do vrata suvozača gdje je sjedila oštećena. Zatim ju je uhvatio rukom za kosu, izvukao iz auta i bacio na beton.

Dodaje se da je nakon što je bacio na beton, Muslimović podigao Bašić, udario je ponovo šakom u lice, a zatim i ugrizao za desno rame. Prema rezultatima istrage koju je provelo banjalučko tužilaštvo Bašić je zadobila višestruke povrede u vidu nagnječenja i ugriza.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.