30.9.2020. 9:04
0
Bivši fudbaler Željezničara teško povrijeđen u saobraćajnoj nesreći u Zenici
Jučer se na području Ovnaka, u Srednjebosanskom kantonu, nadomak granice sa teritorijom Grada Zenica, dogodila teška saobraćajna nesreća, u kojoj je jedna osoba zadobila teške povrede, potvrđeno je Zenicablogu.

U direktnom sudaru “Opel Astre” (J23-A-458) i kamiona sa “labudicom” koji je prevozio teške građevinske mašine, teške povrede obje noge i više povreda tijela zadobio je, prema zvaničnim podacima, vozač putničkog automobila, 35-godišnji A.P. iz Zenice.

Kako Zenicablog saznaje, povrijeđeni je dugogodišnji nogometni golman iz Zenice i nekadašnji golman mladih selekcija bh. reprezentacije Amel Pjanić, koji je osim branjenja boja zeničkih klubova NK Čelik i KF Zenica City, branio i u Željezničaru, Travniku, Rudaru iz Kaknja, Igmanu iz Konjica, te na kraju karijere i u Moševcu iz Maglaja.

Ponikao je u redovima zeničkog Čelika kroz čije sve omladinske selekcije je prošao, braneći vješto vlastitu mrežu što ga je dovelo i do nastupa u omladinskim selekcijama Bosne i Hercegovine u nekoliko kategorija tokom godina. U Kadetskoj selekciji BiH bio je i kapiten.

Prvi profesionalni ugovor sa Čelikom potpisuje za vrijeme igranje ovog zeničkog kluba u Intertoto kupu, a kasnije je sa Željezničarom osvojio i titulu prvaka BiH 2010. godine.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.