21.10.2020. 9:14
0
Almir Ćehajić Batko predat Tužilaštvu KS
Poznati TV voditelj i humanitarni radnik Almir Ćehajić Batko predat je danas Tužilaštvu Kantona Sarajevo.


Nakon što bude ispitian, postupajući tužilac će donijeti odluku da li će zatražiti pritvor ili će Batko biti pušten na slobodu.

Podsjetimo, on se sumnjiči za krivična djela zloupotreba položaja i pranje novca. Pripadnici SIPA-e su ga priveli jučer, a pretresli su i prostorije NVO "Otvorena mreža" iz kojih su oduzeli određenu dokumentaciju.

Kako je rekao njegov advokat Omar Mehmedbašić, protiv njega je podneseno više prijava. Prijave su podnijeli pacijenti koji su u programu  'Otvorene mreže' za kadeverične transplantacije, navodi N1.

Batko je poručio da je "siguran da će se sve završiti pozitivno, kako za organizaciju, tako i za sve pacijente".

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.