5.11.2020. 19:26
0
Pokušali ga ubiti na spavanju: Ispalili su 8 metaka i pobjegli - 35-godišnjak na intenzivnoj njezi, policija traga za napadačima
Tridesetpetogodišnji Nusret Džafić iz naselja Seljanuša kod Gračanice ranjen je u pucnjavi koja se desila preksinoć oko 22 sata u kući njegovog oca Dilavera Džafića.

Prema nezvaničnim informacijama, Nusreta su upucala trojica muškaraca koja su policiji odranije poznata.

- Oni su razvalili vrata na pomoćnom objektu porodične kuće Džafića, u kojem je Nusret spavao. Potom su ispalili osam metaka u njegovom pravcu, nakon čega su pobjegli. Nusret je počeo da doziva u pomoć, srećom, neko od komšija ga je čuo i pozvao policiju, ispričao nam je izvor blizak istrazi.

Prema dosadašnjim informacijama, Nusret je u momentu pucnjave bio sam u kući, a oca Dilavera su o napadu obavijestile komšije.

Prema informacijama iz tuzlanskog Univerzitetsko-kliničkog centra, Nusret Džafić je upucan u stomak i noge, ali je u stabilnom stanju, prenosi Oslobođenje.

- Smješten je u Jedinici intenzivne njege Klinike za reanimatologiju, sa ranama u predjelu abdomena i donjih ekstremiteta. Diše samostalno i zasad je u stabilnom stanju, kazala je za Oslobođenje Ersija Aščerić Mujedinović, glasnogovornica UKC-a.
Identitet počinilaca je poznat i Ministarstvu unutrašnjih poslova Tuzlanskog kantona i Kantonalnom tužilaštvu TK-a te se za njima intenzivno traga.

- Sva trojica su u bjekstvu i u toku je potraga za njima. Svi imaju dosje odranije, rečeno nam je u Tužilaštvu, gdje pojašnjavaju da je ovo djelo okarakterisano kao pokušaj ubistva.
Uviđaj na licu mjesta obavili su pripadnici MUP-a TK-a, koji skupa sa postupajućim tužiocem rade na otkrivanju motiva. 


BiH
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.