18.11.2020. 22:06
0
Novi skup ispred Općine Ilijaš: Dovadžija optužuje SDA za malverzacije
Amar Dovadžija, kandidat "četvorke" za načelnika Općine Ilijaš obratio se večeras prisutnim građanima ispred zgrade Općine te ponovo optužio SDA i Općinsku izbornu komisiju za, kako je kazao, malverzacije, piše Avaz.

- Nakon prebrojanih 31. biračkog mjesta, ja sam imao prednost od nekih 250-300 glasova.Odjednom su kasnili rezultati iz biračkog mjesta Lješevo. Nakon što je ponovno prebrojano sedam glasačkih vreća rezultati su bili onakvi kakvi i trebaju da budu. Šest vreća odnosilo se na Općinsko vijeće, a samo jedna za načelnika Ilijaša. I sve je bilo onako kako je i prebrojano. Tu su bili posmatrači, koordinatori, članovi međunarodnih organizacija i svi su rekli da su rezultati tačni - rekao je Dovadžija.

Kada je u pitanju šest vreća za Općinsko vijeće, tu su kako kaže, zabilježene malverzacije.

- Kada smo otvorili šest vreća za Vijeće, SDA je imala 10 glasova više nego što treba, a Narod i pravda pet glasova manje nego što treba. Deset nevažećih glasova, SDA je pripisala sebi. To su biračka mjesta gdje smo mi pobijedili, zamislite šta bi se desilo da se otvore vreće sa glasovima gdje je pobijedila SDA - rekao je Dovadžija.
 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.