24.11.2020. 13:15
0
"Ponižavaju nas, znaju oni da je Dženan ubijen. Ljubo Seferović je dobro postupio sa transparentom na kojem piše: Alisa, ko je ubio Dženana?"
Otac ubijenog mladića Dženana Memića danas se vrlo emotivno obratio novinarima nakon održane sjednice u Vrhovnom sudu FBiH po žalbi Tužilaštva KS na oslobađajuću presudu Ljubi i Bekriji Seferoviću. Žalbu je iznosio federalni tužilac Vlado Mišković kojem se Memić posebno obratio.


Pred Vrhovnim sudom FBiH danas je počelo ročište Ljubi i Bekriji Seferoviću, koji su optuženi da su skrivili smrt Dženana Memića.

"Gotovo nakon pet godina izdržao sam sve, ali danas mi je na trenutak dolazilo ružno kad sam slušao, slušaš li me Vlado Miškoviću, kriminalca, kretena, federalnog tužioca. Sve što je danas izustio to je čista laž. Oni znaju da je Dženan ubijen, evo glavnog kriminalca Dalide Burzić koja je sve ovo zakuhala. Dalida Burzić nikad neću stati ti moraš odgovarati. Ova država mora početi raditi, mora početi hapsiti odgovorne. Sabina Sarajlija bi danas trebala biti uhapšena, Vlado Mišković bi danas trebao biti uhapšen, sve što je izgovorio je laž. I nakon pet godina ne odustaju idu dalje. Ponižavaju nas, znaju oni da je Dženan ubijen. Svi drugi dokazi pokazuju na to, ali oni i dalje guraju svoje dokaze. Neki lažni nalaz nekog Ištvana Bodola iz Srbije oni su uložili nelegalan nalaz. Pozivam Gordanu Tadić da reaguje na ovo krajnje je vrijeme. Krajnje je vrijeme da se ovo okonča. Ja se nadam da će Vrhovni sud imati snage i poštenja kao što je imao Kantonalni sud i sudija Igor Todorović i da okončaju ovu tragediju i da odgovorni odgovaraju", poručio je Memić. 

Zanimljivo je da su Ljubo i Bekrija Seferović pred Vrhovni sud FBiH došli sa transparentom na kojem je pisalo: "Alisa, ko je ubio Dženana?", na kojem je bila i fotografija Alise Mutap, djevojke Dženana Memića, koja je bila sa njim u noći kada je ubijen.


Text: Patria

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.