26.11.2020. 16:06
1
Određen pritvor osmorici uhapšenih u akciji 'Impact', evo o kojim se imenima radi
Na prijedlog Županijskog tužiteljstva HNŽ-a Mostar, Rješenjem Općinskog suda u Mostaru od 25. studenoga, određen je pritvor u trajanju najduže do mjesec dana osmorici osumnjičenika uhićenih u akciji "Impact".

Pritvor je određen osumnjičenima: Sadi Đugumu (1978.), Adnanu Šljiviću (1987.), Alenu Fale (1991.), Rijadu Dumporu (1970.), Miranu Voljevici (1979.), Vedranu Drljeviću (1975.), Edhemu Memiću (1972.) i Đenanu Demiroviću (1982.), zbog osnovane sumnje da su u sastavu skupine počinili kaznena djela iznude, prijevare, krađe, otmice, izazivanja opće opasnosti, nedopuštenog držanja oružja ili eksplozivnih tvari, te neovlaštene proizvodnje i stavljanja u promet opojnih droga.

Općinski sud u Mostaru je ocijenio da je sasvim utemeljeno i opravdano određivanje pritvora osumnjičenima, jer postoje naročite okolnosti koje ukazuju da će ometati kazneni postupak utjecajem na svjedoke, suučesnike ili prikrivače jer postoje naročite okolnosti koje opravdavaju strah da će osumnjičeni boravkom na slobodi ponoviti kazneno djelo, a za to kazneno djelo se može izreći kazna zatvora od 3 (tri) godine ili teža kazna, navodi se u priopćenju iz Županijskog tužiteljstva Mostar.

Županijsko tužiteljstvo HNŽ-a, u suradnji s Federalnom upravom policije (FUP Sarajevo) nastavlja s poduzimanjem istražnih radnji u ovom predmetu u cilju utvrđivanja svih činjenica i okolnosti pod kojima su počinjena ova kaznena djela.    

(Fena)

1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.