11.12.2020. 9:17
0
Predložen pritvor za 11 osumnjičenih uhapšenih u akciji "Profit"
FOTO: Dnevni Avaz
Postupajući tuzitelji Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo predložili su Kantonalnom sudu u Sarajevu određivanje jednomjesečnog pritvora za 11 osumnjičenih osoba koje su lišene slobode u akciji "Profit".

Ročište je zakazano za danas u 14.30 sati u Kantonalnom sudu Sarajevo, kazala je glasnogovornica kantonalnog tužilaštva Azra Bavčić.

U akciji kodnog naziva "Profit" koju su realizovali policijski službenici SIPA-e uhapšeno je 14 osoba, od kojih je 13 nakon kriminalističke obrade predato Tužilaštvu KS.

Izvršeno je pretresanje osoba, stambenih i poslovnih objekata, te pokretnih stvari na na 35 lokacija u Sarajevu, Brezi i Travniku, koje koristi 16 fizičkih lica i devet pravnih lica.

(Fena)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.