4.1.2021. 12:16
2
Arabela Avdić i Mirza Džindo se sumnjiče da su zarobili i mučili dvojicu molera koje su okrivili da su im ukrali drogu
Općinski sud u Sarajevu potvrdio je optužnicu Tužilaštva KS protiv Mirze Džinde i Arabele Avdić (19) zbog sumnje u krivičnia djela neovlaštena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga te protivpravno lišenje slobode, saznaje „Avaz“.

Par je uhapšen u policijskoj akciji prošle godine, a u pretresu prostorija koje su koristili istražitelji su zaplijenili kanabis, amfetamin, kokain i heroin.

Također su optuženi da su u petom mjesecu 2020. godine u stanu koji koristi optuženi Džindo, na okrutan način zatvorili i držali dvije muške osobe kojima su nanosili tjelesne patnje, prenosi Avaz.

Uz optužnicu postupajuća tužiteljica predložila je sudu produženje pritvora za oboje optuženih.

Inače, radi se o policijskoju akciji kodnog naziva „Lipa“ koju su istražitelji Federalne uprave policije proveli pod nadzorom Tužilaštva KS.

Rezultati ove istrage izuzetno su potresli bh. javnost jer su Avdić i Džndo navodno zarobili dvojicu muškaraca koje su mučili u stanu. Naime, radi se o dvojici molera koje su angažirali da im okreče stan, ali su ih optužili da su im ukrali drogu, piše Avaz.

Nesretne zanatlije su preživjele torturu, jer ih je ovaj par, navodno, tukao šakama, nogama i palicom. Istražitelji su sumnjali da ih je Arabela sjekla kuhinjskim nožem da bi joj otkrili gdje su sakrili drogu o kojoj oni nisu ništa znali.

Također, istražitelji su u Džndinom mobitelu pronašli fotografije mučenja dvojice molera, a koje će biti korištene u nastupajućem krivičnom postupku, prenosi Avaz.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.