18.1.2021. 17:47
0
Uhapšen dvojac iz Hrvatske: Sumnjiče se za milionske pljačke, miniranje bankomata
Banjalučka policija uhapsila je dvojicu Hrvata od kojih je za jednim bila raspisana međunarodna Interpolova potjernica zbog krivičnih djela teška krađa.

Kako saznajemo, radi se o sigurnosno interesantnim osobama, koje su odranije poznate policijskim organima.

Nezvanično saznajemo da su uhapšeni Filip K. i Mijo Č. iz Poreča u Hrvatskoj. Za Mijom Č. je bila raspisana potjernica Interpola.

Iz PU Banja Luka je saopćeno da je policija jučer kontrolisala automobil "BMW" u kojem su bila dvojica osumnjičenih.

– Nakon što je utvrđeno da je za osobom M. Č. raspisana međunarodna Interpol potjernica, uhapšeni su, a nakon kriminalističke obrade bit će predati Terenskom centru za strance Banja Luka - saopćeno je.

Kako saznajemo, osoba s potjernice dovodi se u vezu sa slučajem od prije pet godina kada je uz prijetnju oružjem opljačkan tržni centar "Kaufland" u Poreču, te se sumnjiče i da su prošle godine digli u zrak dva bankomata u Poreču i ukrali novac.

- Dovodi se u vezu i sa pljačkom većom od 1,5 miliona kuna, ali i za učešće u presretanju kombija jedne agencije za osiguranje i krađe veće količina novca – saznajemo od izvora iz istrage.

Hrvatski mediji su, izvještavajući o pljački iz kombija jedne zaštitarske agencije, pisali da se radilo o "filmskoj pljački" koja je digla policiju na noge i da se radilo o iznosu manjem od milion kuna.

Kada je u pitanju krađa novca iz bankomata, ona se dogodila u junu prošle godine. Tokom noći su u roku pola sata eksplodirala dva bankomata u Poreču. U eksploziji niko nije povrijeđen, a hrvatska policija je od tada tragala za počiniocima, prenosi Faktor.

Hapsenje
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.