17.2.2021. 11:43
1
Detalji sinoćnjeg napada na Stupu: Migrant nožem nanio povrede ženi
Ženi pritekao u pomoć M. H. iz Sarajeva koji je uspio vratiti mobitel, ali je Marokanac i njega napao
Ministarstvo unutrašnjih poslova Kantona Sarajevo saopćilo je detalje napada na Stupu kojom prilikom je migrant nožem nasrnuo na dvije osobe.

Policiji na Ilidži sinoć u 19.15 sati je prijavljeno da je u Ulici Džemala Bijedića  nepoznata maskirana osoba napala A. M. iz Sarajeva. Razbojnik joj je oteo mobitel nanijevši joj povrede nožem. 

Nakon toga je M. H. iz Sarajeva uspio sustići razbojnika i vratiti telefon, ali je tom prilikom migrant i njemu nanio povrede.

Povrijeđenima je ljekarsku pomoć ukazala ekipa Zavoda za hitnu medicinsku pomoć Kantona Sarajevo, a potom i ljekari u UKC u Sarajevu, gdje je utvrđeno da su zadobili lakše povrede.

- Radeći na rasvjetljavanju navedenog krivičnog djela, istog dana oko 19:30 sati u ulici Džemala Bijedića, općina Ilidža, policijski službenici su pronašli i lišili slobode lice koje odgovara opisu izvršioca pomenutog krivičnog djela, a radi se o N.I., rođen 1995.godine u Maroku, privremeno nastanjen u prihvatnom centru “Blažuj”. Isti je lišen slobode, zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo iz člana 289., a u vezi sa članom 28. KZ F BiH (Razbojništvo u pokušaju) - navedeno je u saopćenju MUP-a KS. 

(Avaz)
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.