1.3.2021. 15:18
0
Zatražen pritvor za bombaša s Grdonja Seada Tabakovića
Nakon ispitivanja u Tužilaštvu Kantona Sarajevo, dežurna tužiteljica danas je Općinskom sudu u Sarajevu uputila prijedlog za određivanje jednomjesečnog pritvora Seadu Tabakoviću, potvrdio je za Alem Hamzić, portparol Tužilaštva KS.

Dodao je da je pritvor zatražen zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.  

Sead Tabaković koji je uhapšen u sarajevskom naselju Grdonj nakon što je aktivirao bombu, osumnjičen je za više krivičnih djela i to: izazivanje opće opasnosti, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, oštećenje tuđe stvari i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari. 

Nakon policijske potjere uhapšen je u nedjelju u 1:40 sati na Grdonju gdje je izazvao požar. Kod njega je pronađena bomba i municija, a tokom potjere je pucao na policiju. Tabaković je i ranije pravio probleme i bio je privođen prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.