1.3.2021. 16:38
0
Sead Tabaković: Osudite me na 100 godina!
FOTO: Avaz.ba
Tužilaštvo KS tražilo je pritvor za Seada Tabakovića zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.
Sutkinja Općinskog suda u Sarajevu Sanja Ljuboje Romić danas je donijela rješenje kojim je određen jednomjesečni pritvor Seadu Tabakoviću koji je u subotu umalo ubio komšije aktiviranjem bombe, pucao na policiju te izazvao požar na Grdonju, piše Avaz.

Tužilaštvo KS tražilo je pritvor za Tabakovića zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Inače na početku današnje sjednice na kojoj je razmatran prijedlog za pritvor, Tabaković se ponašao kao osoba koja baš i nije do kraja svjesna gdje se nalazi i šta mu se stavlja na teret. Vrlo rado je prihvatio da se fotografira.

- Heroj - uzviknuo je Tabaković i podigao palčeve te dopustio da se fotografira.

Tabaković je jedva davao svoje lične podatke koje mu je na kraju sutkinja pročitala.

Tužiteljica Selma Peco nije posebno obrazlagala prijedlog kojim se Tabakoviću na teret stavljaju krivična djela izazivanje opće opasnosti, napad na službenu osobu u vršenju poslova sigurnosti, oštećenje tuđe stvari i nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih tvari.

Sarajevski advokat Edis Mustafić koji zastupa Tabakovića, tražio je da se prijedlog odbije i Tabaković pusti na slobodu. Mustafić je između ostalog kazao da svi dokazi još nisu izvještačeni, te još nije utvrđeno radi li se o improviziranom pištolju ili o pravom vatrenom oružju.

Napomenu je da je riječ o stopostotnom invalidu koji u sudnici ne može da ustane, te da je vidno pod šokom što će ustanoviti, kako je istakao, medicinske ustanove u narednom periodu.

Na pitanje sutkinje da li se slaže s onim što je rekao advokat, Tabaković je nepovezano izgovorio nekoliko rečenica:

- Naravno. Stavi mi sedam mjeseci. Ja 20 godina nikuda nisam izašao napolje. Osudite me na 100 godina - kazao je Tabaković.

Prilikom hapšenja Tabaković je imao jednu ručnu bombu, jedan ručno pravljeni pištolj i dva komada metaka za lovačko naoružanje, a pretresom kuće pronađena je jedna improvizirana eksplozivna naprava i 10 komada metaka-patrona za lovačko oružje. Njegovi komšije su u strahu nakon dešavanja u subotu i samo pukom srećom, oni i policajci nisu povrijeđeni u eksploziji bombe.

Poznato je da je Tabaković prije nekoliko godina privođen zbog miniranja predajnika na Grdonju tvrdeći da se nalazi na njegovom posjedu.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.