2.3.2021. 17:57
0
Policija dronom snimala akciju na Grdonju u kojoj je uhapšen Sead Tabaković
Sutkinja Općinskog suda u Sarajevu Sanja Ljuboje-Romić jučer je donijela rješenje kojim je određen jednomjesečni pritvor Seadu Tabakoviću, koji je u subotu umalo ubio komšije aktiviranjem bombe, pucao na policiju te izazvao požar na Grdonju. Tužilaštvo KS tražilo je pritvor za Tabakovića zbog opasnosti od ponavljanja krivičnog djela.

Prema policijskom izvještaju, sve je počelo nepropisnim parkiranjem automobila, a nakon aktiviranja eksplozivne naprave Tabaković se udaljio iz porodične kuće, pobjegao i skrivao se u šumi.

Prilikom hapšenja Tabaković je imao jednu ručnu bombu, jedan ručno pravljeni pištolj i dva metka za lovačko naoružanje, a pretresom kuće pronađeni su improvizirana eksplozivna naprava i 10 komada metaka - patrona za lovačko oružje.

Njegove komšije su u strahu nakon dešavanja u subotu te, samo pukom srećom, oni i policajci nisu povrijeđeni u eksploziji bombe. U potrazi za njim učestvovalo je više policijskih patrola, a bjegunac je, između ostalog, ispalio i jedan hitac iz pištolja prema službenom vozilu u pokretu, prenosi avaz.

Policija je sio akcije snimala dronom:




0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.