4.3.2021. 16:09
0
Advokat Senad Kreho: Darko Elez ne zna ko su ubice sarajevskih policajaca
Senad Kreho, advokat Darka Eleza, koji je sinoć iz Srbije izručen Bosni i Hercegovini, rekao je danas da će ročište o određivanju pritvora njegovom branjeniku biti najvjerovatninje održano tek sutra.

Tužilaštvo BiH, najavilo je danas da će uputiti prijedlog Sudu u zakonskom roku. Elez je izručen BiH sinoć u 18.30 sati, a predat Tužilaštvu oko 18.50. Tužilaštvo ima rok od 24 sata za zadržavanje.

Deset pitanja
Kreho je rekao da je "Tužilaštvo BiH mislilo da se Elezu može suditi i za premet Lutka", što nije tačno.

 - Ministrica pravde Srbije u rješenje za izručenje jasno je napisala samo "za druga djela", a to su ove nove okolnosti - rekao je Kreho.

On je potvrdio danas da je Elez prije dolaska u BiH prošao poligrafski test u Beogradu. Postavljeno mu je deset pitanja i sva je uredno prošao.

 - Elez je na poligrafu pitan i o pokušaju ubistva Aleksandra Vučića, Milorada Dodika, o relacijama Veljka Belivuka ili kako ga zovu Velja Nevolja. Test je uredno prošao. Imamo zapisnik o tome - kaže Kreho.

Nije pitan u Beogradu

Na pitanje šta Elez zna o ubistvima sarajevskih policajaca Adisa Šehovića i Davora Vujinovića, jer se ranije tvrdilo da bi mogao imati neke informacije dok je bio pritvoren u Beogradu, Kreho je odgovorio:

 - Ne zna ništa. O tome nije ni pitan u Beogradu, ali jeste o tome govorio u Tužilaštvu BiH. Rekao je da o tome ne zna ništa, ni o događaju, ni o ubicama. Pa čovjek ne zna ni ko je ministar policije u Sarajevu. Kaže fino, ljudi ja s tim nema veze, niti znam ko su ubice - kaže Elezov advokat Senad Kreho, prenosi avaz.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.