8.3.2021. 13:48
2
"Počeo je bježati prema šumi, a onda smo ga uhvatili. Priznao mi je da je poljubio djevojčicu, kaže da ju je upoznao preko neke igrice na Facebooku"
Fahrudin Mešeljević, vlasnik autootpada u Begovom Hanu kod Žepča, jučer je savladao i uhvatio 45-godišnjeg pedofila Sašu koji je putem jedne od igirica na Facebooku 14-godišnju djevojčicu namamio na sastanak na autobuskoj stanici.

On je danas za Source.ba portal opisao šta se sve dešavalo, te na koji način je shvatio o čemu se radi, te kako je zadržao sumnjivo lice, za koje se ispostavilo da je pedofil.

Primijetio pedofila


"U jutarnjim satima sam primijetio nepoznatu osobu preko puta mog otpada. Došla je potom djevojčica nakon izvjesnog vremena koja je onda otišla s njim prema šumi. Vratili su se nakon nekog vremena i onda je ona otišla kući, a on je otišao prema Begov Hanu. U 13:00 sati je opet tu došla ta djevojčica, sastali su se tu i onda su se počeli grliti i ljubiti. Sve mi je bilo sumnjivo. Prišao sam tom muškarcu, a onda je počeo bježati, tako da smo ga poslije uhvatili gore u šumi", rekao je Fahrudin Mešeljević za Source.ba portal.

Ubrzo se na internetu pojavila i fotografija te osobe.

"Ja i još par radnika smo ga opkolili, sveli ga do mog otpada i onda smo pozvali policiju. Tu smo čekali dok policija nije došla", kaže naš sagovornik.

Hladnokrvo pričao o svom životu

Tvrdi da je razgovarao sa tim muškarcem, te da je od njega dobio neke informacije o njegovom životu.

"Na prvu mi je priznao da nije imao odnos, nego samo da je poljubio djevojčicu. Kada sam ga poslije pitao, onda je tvrdio da nije ni to radio. Prvi put ga vidim. On je iz Srbije i ima 45 godina. Kaže da je djevojčicu upoznao preko neke igrice na Facebooku. Pričao mi je da je bio u zatvoru 15 godina. Ispitivao sam ga i rekao mi je mnogo stvari, čovjek je hladnokrvan, priča o svemu. Vidi se da je neki manijak, kao da mu to nije prvi put. Nije se ni odupirao kada smo ga uhvatili. Stigla je policija nakon 20-ak minuta i odveli su ga", rekao je Fahrudin Mešeljević za Source.ba portal.

Stravičan slučaj dogodio se jučer u Begovom Hanu kod Žepča, kada je muškarac pokušao silovati 14-godišnju djevojčicu.

"Lice koje se sumnjiči za izvršenje ovog krivičnog djela je uhapšeno od strane službenika Uprave policije danas na području Žepče. Nad njim se provodi kriminalistička obrada, a o svemu je obaviješten i dežurni tužilac Tužilaštva ZDK", kazali su iz MUP-a ZDK.

2
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.