27.5.2021. 12:29
0
"Ne može Alisa biti svjedokinja, ona mora biti osumnjičena, doći će dan kad će sve reći"
Novi detalji u slučlaju Memić. Ljubo Seferović svjedočit će pred Tužilaštvom BiH i to protiv Hasana Dupovca Zijada Mutapa i Josipa Barića. Ovo svjedočenje bi moglo napraviti veliki iskorak u slučaju ubistva Dženana Memića, nakon pet godina istrage, tačnije, dvije istrage.

Gost Sunčanog jutra bio je Muriz Memić, otac ubijenog Dženana.

- Pet godina se pitamo i pričamo, otkud Ljubo u ovoj priči. Sada je došlo vrijeme da on kaže otkud on u ovoj priči. Tražio je zaštitu, on je osmi zaštićeni svjedok, vidjet ćemo ko je deveti a ko deseti. Tamo svi koji dođu traže zaštitu, navodi Memić.

Memić je govorio i o snimku nadzornih kamera Hotela Kristal. Memić kaže da postoji svjedok koji kaže da je snimak namjeno izbrisan.

- Sada se vještači ta centralna jedinica, da vidimo šta je bilo na tom snimku hoće li ga moći vratiti. Zašto nije to Tužilaštvo KS-a rasvijetlilo. Centralna jedinica je trenutno u SIPA-i. Mi imamo snimak na kojem Dženan prolazi u 21:28 sati ispred džamije u Lužanima. Oni kažu da se navodno ta saobraćajna nesreća desila u 22:37. Gdje je Dženan bio da nije slučajno šetao ispred hotela? Imamo neke svjedoke da je viđen da šeta, kaže Memić.

Dodaje da je viđen sa Alisom i kao i da su viđena neka vozila.

- Čuli smo kako je taj svjedok rekao da je čuo lupanje vrata i metlani zvuk. Sve je to sat vremena namještanja. Najbolnije i najtužnije je što je Dženan tu ležao dok su se ovi dogovarali šta će uraditi. To je to što je meni dr. Alija Čeljo rekao, kasno je dovežen. Dženan je ležao dok su se dogovorali. Nije ovo bezveze, ovo je krupna stvar, dogovor je bio tu. Alisa je ta koja mora dati odgovor na ovo sve. Ne može nigdje u svijetu živi svjedok, učesnik događaja, da ne zna. Amnezije nema, nije je ni bilo. Doći će dan kada će Alisa reći, a ja mislim da je to uskoro, poručio je Memić.

Ali za Alisu kaže da nikako ne može biti svjedokinja, te pojašnjava i zašto.

- Ona ne može biti svjedokinja, ona mora biti osumnjičena, ona je pozivana do sada kao svjedok. Imala je zaštitu Kantonalnog tužilaštva, Dalida Burzić je rekala ja nju ne dam, zamislite šta to znači. Ko si ti Dalida i zašto je ne daš? Pored svih dokaza koji su upućivali na ubistvo. Sve su imali servirano i svjedoke i dokaze, sada je pitanje gdje je to sad, poručuje Memić?


0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.