28.5.2021. 11:58
0
Ljubo Seferović saslušan kao svjedok u Tužilaštvu BiH
U okviru istrage za organizirani kriminal koju vodi Tužilaštvo BiH i postupajući tužilac Ćazim Hasanspahić danas je kao svjedok saslušan Ljubo Seferović koji je prema optužnici Tužilaštva KS optužen da je udario automobilom Dženana Memića nakon čega je mladić preminuo. Ljubo i Bekrija Seferović dva puta su oslobođeni optužbi, a novi pretres održat će se na Vrhovnom sudu FBiH 6. jula po žalbi Tužilaštva KS.

U međuvremenu Državno tužilaštvo vodi svoju istragu, a tri osobe već su u pritvoru. Tužilac Hasanspahić najavio je i nova ročišta za određivanje pritvora, a u pritvoru su Hasan Dupovac, nekadašnji šef saobraćajnih istraga, Zijad Mutap, otac Alise Mutap koja je u noći 8. februara 2016. bila u društvu Dženana Memića i policijski službenik Josip Barić koji je kobne noći trebao izuzeti odjeću Dženana Memića i Alise Mutap. Mladićevu garderobu je uzeo, dok odjeća Alise Mutap nije bila kompletna, a krvava majica u kojoj je iz bolnice otišla kući poslije je uništena umjesto da je korištena kao dokaz i vještačena kao što je učinjeno s ostalom odjećom. 

Istragom Tužilaštva BiH obuhvaćeno je više osoba, a više od sedam svjedoka je nakon davanja iskaza zatražilo mjere zaštite. Riječ je o jednom od najkompleksnijih slučajeva u bh. pravosuđu u koji su umiješani i tužioci, policijski službenici, istražitelji, vještaci što je navedeno u krivičnoj prijavi Muriza Memića iz oktobra 2018. godine. 

Porodica Memić od početka tvrdi kako je Dženan Memić ubijen te da je tadašnja glavna tužiteljica Dalida Burzić (danas sudija Suda BiH) podigla lažnu optužnicu protiv Seferovića iako je prvobitno potvrdila da je riječ o ubistvu. 


(Patria)

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.