23.7.2021. 19:23
0
Na slobodu pušteni Dženan Oputa i Sanel Tulović koji se sumnjiče da su pokušali u Blažuju ubiti Samira Lingu
Kantonalni sud u Sarajevu odbio je prijedlog Tužilaštva Kantona Sarajevo za produženje pritvora za Dženana Oputu (29), nastanjenog u Hadžićima, te Sanela Tulovića (43) s Ilidže, osumnjičenima za pokušaj ubistva u Blažuju, prenosi Avaz.

Sud je uvažio žalbu njihovog branioca, sarajevskog advokata Omara Mehmedbašića te su obojica puštena na slobodu.

Oputa i Tulović su uhapšeni 2. juna ove godine zbog pokušaja ubistva Samira Linge.

Sumnja se da su se Oputa i Tulović 1. juna u 7.50 sati s još jednom njima poznatom osobom Golfom dovezli u ulicu Mratnjevače u Blažuju, općina Ilidža. Krećući se šumskim putem, kako ne bi bili uočeni, došli su iznad porodične kuće Samira Linge i pratili njegovo kretanje.

Napadači su imali fantomke na glavama, crnu odjeću i rukavice. Nosili su jedno oružje duge cijevi i dva pištolja. Kada su uočili Lingu u dvorištu, brzo su se spustili te, u namjeri da ga ubiju, ispalili više hitaca, prenosi danas Avaz.

Lingu je jedan hitac pogodio u stomak i tom prilikom je zadobio povrede opasne po život te je odmah bio podvrgnut operativnom zahvatu u KCUS-u.

Napadači su makadamskim putem otrčali do vozila, a pripadnici PU Novi Grad Sarajevo uhapsili su ih narednog dana.

Oputa se tereti i za nezakonito držanje oružja, a Tulović za posjedovanje i omogućavanje uživanja opojnih droga.

0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.