30.9.2021. 13:08
3
Našoj redakciji obratio se jedan od mladića sa snimka: Pitali smo policiju da li je prijavljena krađa u trafici 'Nun' na Kovačićima?
Prije dvije noći u sarajevskom naselju Kovačići izvršena je krađa u trafici 'Nun', koja je mnogima poznata kao "dežurna trafika" .

Ovu informaciju potvrdio je i vlasnik trafike koji je proslijedio snimak medijima, na kojem se vidi kako tri mladića uzimaju određene količine hrane i pića (čips i sokovi), nakon čega se udaljavaju u nepoznatom pravcu.

U nastavku vam šaljem sinoćnji snimak nadzorne kamere Tr "Nun", koja se nalazi na Kovačićima. Na navedenom snimku se vide tri lica snimljena prilikom krađe. Također vam šaljem i screenshot navedenog snimka sa jasnijim slikama počinilaca u nadi da iste možete objaviti. - navodi se u poruci jednog od uposlenika pokradenog objekta.

Momak koji je proslijedio smimak imao je još jednu poruku:

"Ukoliko ovaj snimak pomogne da ista lica u skorije vrijeme ne ponove isti čin, bilo gdje, smatrat ću da  je misija uspjela."

Vlasnik pomenute trafike nije više namjeravao izlaziti u javnost sa detaljima ovog događaja.

S obzirom da su se pojavile špekulacije da policija 'ne reaguje' u određenim slučajevima krađe, ukoliko ukradeni materijalni iznos ne prelazi određenu cifru, kontaktirali smo portparola MUP KS Mirzu Hadžiabdića, kako bismo potvrdili ovu informaciju i provjerili šta kaže zakon.

"Policija reaguje na sve prijave krađe, bez obzira o kojoj matarijalnoj vrijednosti je riječ. Zadokumentuje se sve u skladu sa zakonom i dostavlja se sve nadležnom Tužilaštvu. Tužilac je taj koji cijeni da li je to djelo beznačajno ili ima neke druge okolnosti koje isključuju postojanje krivičnog djela", rekao je za Source Hadžiabdić i potvrdio da policiji nije prijavljena nikakva pljačka ili krađa na pomenutoj lokaciji.

Našoj redakciji obratio jedan od mladića sa snimka i zamolio da obrišemo snimak uz opravdanje da su on i njegovi prijatelji 'uzeli' robu, koju su naknadno namjeravali da plate. Nije želio davati nikakve dodatne izjave.

3
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.