7.10.2021. 14:07
0
Pogledajte snimak iz sudnice: Šta se događalo na ročištu Zijadu Mutapu i drugima
Čitanjem optužnice u Sudu BiH i izlaganjem uvodnih riječi odbrane i Tužilaštva danas je počelo suđenje Zijadu Mutapu i drugima u slučaju Dženan Memić. Na optuženičkoj klupi našli su se i Alisa Mutap-Ramić, Hasan Dupovac, Josip Barić i Muamer Ožegović.

Oni su optuženi za organizirani kriminal i to protuzakonito posredovanje, spriječavanje dokazivanja, davanje lažnog iskaza i pomoć učinitelju nakon učinjenog krivičnog djela.

Tužilac Ćazim Hasanspahić kazao je da će Tužilaštvo saslušanjem 88 svjedoka te ulaganjem 166 materijalnih dokaza van svake razumne sumnje potvrditi navode iz optužnice, da su optuženi počinili krivična djela u vrijeme i na način kako je to opisano u optužnici.

Tužilac je naglasio da je od 88 svjedoka čak njih 15 tražilo zaštitne mjere. Također, saslušat će se 12 vještaka.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.