19.10.2021. 10:50
0
Uhapšen zbog lažne dojave o bombi: Uposlenicu Zavoda "Mjedenica" nazvao sa svog mobitela
Pripadnici MUP-a Kantona Sarajevo jučer su u 18:30 sati uhapsili E. S. (34) iz Sarajeva zbog postojanja osnova sumnje da je počinio krivično djelo ugrožavanje sigurnosti.

On je jučer u 13:06 sati, putem telefona obavijestio uposlenicu JU “Zavod za specijalno obrazovanje i odgoj djece-Mjedenica” da je u blizini škole, ulica Mjedenica, općina Stari Grad Sarajevo, postavljena eksplozivna naprava. 

- Izvršenim KDZ pregledom utvrđeno je da se radi o lažnoj dojavi. Prilikom preduzimanja mjera i radnji na rasvjetljavanju opisanog krivičnog djela, te izvršenim pretresom lica E.S., pronađen je i oduzet mobilni telefon koji je osumnjičeni koristio prilikom vršenja krivičnog djela. O navedenom je obaviješten dežurni tužilac Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, a E. S. je predat u prostorije Jedinice za osiguranje objekata i zadržavanje osoba lišenih slobode MUP-a Kantona Sarajevo- saopćeno je iz MUP-a KS. 

 
MUP KS
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.