23.11.2021. 18:08
0
I policajci dilali narkotike: Pronađeni kokain, marihuana, puška, municija, nož, bajonet...
U akciji kodnog imena Bjegunac pripadnici SIPA jučer ujutro su zaplijenili 1.050 grama marihuane, te nešto više od 100 grama kokaina. Akcija je usmjerena protiv više osumnjičenih osoba koje se kao organizovana kriminalna grupa bave nabavkom i prodajom droge na području Brčkog, Bijeljine, Pelagićeva i Orašja.

Pretresi su izvedeni na 22 lokacije, a kako saznaje Oslobođenje, pretreseno je ukupno 18 stambenih objekata, tri vikendice i jedan privredni objekat. Akcijom je obuhvaćeno ukupno 13 osoba, te još dva policijska službenika policije Brčko distrikta.

image

- Pod kontrolom je ukupno 15 osoba, koje su prisustvovale pretresima. One nisu uhapšene, a nakon što se akcija završi, vidjećemo koliko će ih biti lišeno slobode”, rekla je za Oslobođenje Jelena Miovčić, portparol SIPA, dodajući da su aktivnosti policijskih službenika još u toku, te da će o detaljima operativne akcije javnost biti informisana naknadno.

Kako saznaje pomenuti medij, akciji je prethodilo duže praćenje i prisluškivanje policajaca, kao i drugih osumnjičenih za preprodaju droge. Pretresi su obavljeni po naredbama Osnovnog suda Brčko distrikta BiH i pod nadzorom postupajućeg tužioca Tužilaštva Brčko distrikta, u saradnji sa policijom Brčko distrikta, MUP-om Republike Srpske i MUP-om Posavskog kantona, naveli su iz SIPA. Istaknuto je da su ove aktivnosti nastavak operativne akcije Bjegunac koja je započeta 21. novembra 2021, po naredbi Osnovnog suda Brčko distrikta BiH, kada je na graničnom prijelazu Orašje uhapšena jedna osoba. Istog dana na području Bijeljine policijski službenici su izvršili pretres kuće i vikendice koju koristi osumnjičeni, a pretreseno je i njegovo vozilo.

image

S druge strane, tuzlanska policija je jučer obavijestila javnost o značajnoj zapljeni narkotika na području Tuzlanskog kantona. Radi se, naime, o drogi koja je nađena u tuzlanskom naselju Plane čija je ulična vrijednost oko 200 hiljada KM. Pronalasku droge prethodilo je hapšenje 44-godišnjeg Rusmira Vukičevića iz Tuzle, koji se tereti za neovlaštenu proizvodnju i stavljanje u promet opojnih droga, uz nedozvoljeno držanje oružja ili eksplozivnih materija. Vukičević se zbog toga, prema odluci Općinskog suda Tuzla, našao iza rešetaka.

- Oduzeto je 6,4 kilograma droge Cannabis sativa, te 4,828 kilograma spida. Pronađena je i za sada nepoznata praškasta materija težine oko kilogram, kao i 3,3 litra etil-alkohola, te litar amfetaminskog ulja, kazao je načelnik PU Tuzla Siniša Vareškić. Osim toga, nađeni su digitalna vaga, aparat za vakumiranje, automatska puška kalibra 7,62 milimetra sa dva okvira i 60 komada municije, gasni pištolj sa šest gasnih metaka, taktički vojni nož, bajonet, žica za davljenje, mobitel i tri laptopa. Uhapšeni Vukičević je odranije poznat policajcima kao osoba koja se druži sa korisnicima narkotičkih sredstava.

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.