23.1.2022. 16:11
1
Šta su Adilović, Višnjić i Murtović rekli istražiteljima: Lukač je dolazio i prijetio da će nas sve pobiti
Sead Adilović, Vedad Višnjić i Asmir Murtović, brat Adela Kabaša (ranije Murtović), predati su iz prostorija MUP-a u nadležnost Tužilaštva Kantona Sarajevo.

Njih trojica osumnjičena su za ubistvo Kenina Lukača, koje se desilo u četvrtak, 20. januara, u sarajevskom naselju Pofalići.

Trojka je naknadno uhapšena, nakon što ih je policija u subotu opkolila u sarajevskom naselju Stup. Pronađen je i automobil Golf kojim su nakon ubistva pobjegli s mjesta zločina, a potom su ga ostavili ispred jednog autoservisa u Sarajevu.

Inače, ubijeni Kenin Lukač bio je dobar prijatelj s nedavno likvidiranim Mehmedom Ramićem. Na dan kada će biti ubijen, Lukač se posvađao s Murtovićem, čiji se brat Adel sumnjiči za ubistvo Ramića.

Trojica osumnjičenih za ubistvo Kenina Lukača policiji su kazala da im je tada on prijetio da će ih sve pobiti. Prema njihovoj verziji koju su dali policiji, Lukač je došao kobnog dana naoružan pred kuću Asmira Murtovića, prenosi Avaz. 

Nakon što su ga vidjeli, prišli su mu Višnjić i Adilović. Navodno je Adilović kazao Lukaču da ne dira Murtovića, a ovaj mu je odgovorio: "Ko si ti" i u pucao ga u rame.

Adilović je, navodno, tada pucao u Lukača.

Nezvanično se pominje da je pored Lukačevog tijela pronađen pištolj.

Mehmed Ramić ubijen je 12. decembra prošle godine, a za njegovo ubistvo sumnjiče se Adel Kabaš, koji je u bijegu, i Amel Jašarević, koji je sve priznao i nalazi se u pritvoru.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.