26.1.2022. 15:02
8
Amel Sejfović ponovo u sudnici: Pravomoćno osuđen za pljačku, a šta će biti sa spektakularnim bjekstvom iz zatvora?
Amel Sejfović, Igor Miloš, Dževad Hazić i Amir Ibrahimi, koji su u septembru 2020. godine u Kantonalnom sudu u Sarajevu osuđeni na ukupno 23 godine zatvora, sutra će se ponovo naći u sudnici, ovaj put Vrhovnog suda FBiH.

Advokatica Sabina Hota-Ćatović, koja zastupa optuženog Sejfovića potvrdila je da će ona i njene kolege iznijeti žalbe na pomenutu presudu nakon čega će uslijediti odluka Suda.

Sejfović je, podsjetimo, osuđen zbog organiziranja kriminalne grupe koja mu je omogućila bijeg iz KPZ-a, dok su ostali proglašeni krivima za pomaganje. On je zbog bjekstva osuđen na 10 godina, Miloš na godinu, Hazić sedam, dok je Ibrahimi dobio pet godina zatvora. Sejfović je iz zatvora pobjegao 3. septembra 2017. godine, a uhapšen je 11. septembra na lokalitetu između Visokog i Kiseljaka. U ovom predmetu se sudilo još i Igoru Buzovu, Sanjinu Borčaku i Mirzi Fazliću, koji su osuđeni na osnovu sporazuma o priznanju krivice koji su sklopili sa Tužilaštvom KS-a.

Sejfović u KPZ Zenica trenutno služi kaznu od 14 i po godina zbog pljačke Raiffeisen banke i ubistva bicikliste, prenosi Oslobođenje.

 
8
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.