27.1.2022. 10:30
7
"Nisam gledao taj snimak. Zoran Čegar se pokazao kao sposoban policajac i hrabar čovjek i to je ono što je u ovoj priči meni važno"
Nakon što su pojedini mediji objavili snimak s videonadzorne kamere privatnog parkinga u Sarajevu na kojem se vidi kako je Zoran Čegar, zamjenik komandanta Specijalne jedinice FUP-a fizički napao mladića koji radi na tom parkingu, sinoć se oglasio i MUP Kantona Sarajevo.

U vezi sa snimkom koji je objavljen u javnosti, imajući u vidu da raspolažemo saznanjima da se predmetno postupanje lica u policijskoj uniformi dogodilo na području Kantona Sarajevo, policijski službenici Uprave policije MUP-a KS, po službenoj dužnosti, shodno uputama i nalogu nadležnog tužitelja Kantonalnog tužilaštva Kantona Sarajevo, poduzimaju mjere i radnje iz svoje nadležnosti s ciljem rasvjetljavanja svih okolnosti vezanih za ovaj događaj, te ćemo o rezultatima istih upoznati javnost", navodi se u saopćenju.

Iz MUP KS nisu potvrdili u soapćenju da je riječ o Čegaru, te sve to treba potvrditi istraga.

Kako su mediji prenijeli, video je nastao 10. januar 2022. godine, a može se vidjeti kako je policijsko vozilo blokiralo privatni automobil.

Nakon što je radnik navodno objasnio to Čegaru, on ga je saslušao i zatim fizički napao u prisustvu kolega.

 

Danas smo pokušali dobiti bilo kakvu izjavu od Zorana Čegara, međutim nije bio dostupan. 

O ovom slučaju razgovarali smo sa bivšim policajcem Jozom Anđićem, njegov komentar možete poslušati OVDJE.

Jedan od onih koji se javio na naš telefosnki poziv bio je bivši policajac Dragan Miković, koji nam je povodom ovog događaja kratko rekao:

"Nisam u Sarajevu trenutno i nisam vidio snimak, tako da u principu ne bih komentarisao ništa dok ne vidimo šta kažu nadležni organi koji to trebaju istražiti, tačnije ne želim da komentarišem nešto o čemu ne znam ništa", direktan je bio Mioković.

Upitan da nam kao dugogodišnji policijski službenik kaže svoje  mišljenje o Zoranu Čegaru, kazao je da je to čovjek kojeg on lično dugo poznaje.

"Zoran Čegar je neko koga dugo poznajem. On je napravio početkom agresije zaista dobre stvari, pokazao se kao sposoban policajac i hrabar čovjek i to je ono što je u ovoj priči meni važno. Sve preko toga,  mogu reći da ja  nisam nikada  direktno radio sa njim i u tom dijelu ne mogu se izjašnjavati", kazao nam je Mioković.

7
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.