9.2.2022. 20:00
1
Darko Elez ima želju gdje da služi kaznu: Njegov advokat potvrdio da je zahtjev već podnesen
Nakon što je Sud BiH u novembru osudio Darka Eleza na 15 godina zatvora, on je zatražio da svoju kaznu služi u Srbiji što je potvrdio njegov advokat Senad Kreho koji je rekao da pravosudni organi u Srbiji trebaju donijeti odluku.

- Podnijeli smo zahtjev za izručenje, a o tome treba da odluči Srbija. On je podnio ovaj zahtjev jer na to ima pravo s obzirom da je državljanin Srbije. O tome kada će to biti, za sada nemam informaciju, jer bezbjedonosne službe u Srbiji o tome nisu obavijestile ni mene, niti Ministrastvo pravde, rekao je Kreho.

Međutim, Kreho je rekao da ovaj zahtjev ne znači da će Elez u Srbiji svjedočiti protiv nekih koji su osumnjičeni za najteže zločine dodavši da su nebuloze priče da Elez ima informacije ko je umiješan u plan atentata na predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, prenosi Srpskainfo.

Sud BiH je Eleza je u novembru 2021. godine osudio. On je tada u cjelosti priznao krivicu i osuđen je na 15 godina zatvora za krivična djela za koja ga tereti optužnica u predmetu “Lutka”.

On je osuđen za teška krivična djela počinjena na području BiH, među kojima su ubistva počinjena “metodama mafijaških likvidacija”, 2018. i 2019. godine, zatim planiranja i pokušaja ubistava na području Istočnog Sarajeva i Bijeljine, te iznuda, zastrašivanja i drugih krivičnih djela na štetu oštećenih osoba sa područja BiH.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.
 

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.