13.3.2022. 14:46
1
Detalji premlaćivanja zatvorenika u Mostaru: Odvukli ga u prostoriju bez videonadzora, policajci pokušali zataškati slučaj
U Tužilaštvu Hercegovačko-neretvanskog kantona su, kako je potvrđeno, upoznati sa incidentom koji se u srijedu, 9. marta, dogodio u Kaznenopopravnom zavodu (KPZ) Mostar, kada je pretučen zatvorenik F. M.

Kako je potvrdio Ljudevit Marić, portparol Uprave policije MUP-a HNK, policija je prije dvije noći u 20:30 sati postupila u vezi ovog incidenta i to po nalogu dežurnog kantonalnog tužioca.

On je kazao za Dnevni avaz da je prijavljeno to da su dva zatvorska policajca pretukli jednog zatvorenika.

Zatvorenik je odvezen u CUM Sveučilišne kliničke bolnice Mostar gdje se dežurni ljekar nije mogao izjasniti o stepenu povreda.

Oni su, kako je neslužbeno potvrđeno, osuđenog F. M., koji se prethodno verbalno sukobio s jednim osuđenikom, a s kojim je nedavno imao i fizički sukob, odvukli u prostoriju gdje nema videonadzor i pretukli ga.

Iako su policajci pokušali zataškati cijeli slučaj, ipak u Upravi KPZ-a su za to saznali sutradan, te su poduzeli sve neophodne mjere, odnosno, obavijestili su nadležne instance te otvorili i svoju istragu.

Direktor KPZ Mostar, Marijo Marić odbio je komentirati ovaj slučaj.

Navodno je sama tučnjava trajala više od 15 minuta, a prije nego su zaštitari reagirali.

Također se jučer spominjalo da su zatvoreniku polomljeni zubi i da mu je slomljeno nekoliko rebara.

 
1
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.