1.4.2022. 21:42
0
Banjaluka: Kokain miješali u teretani, pa ga prodavali
Banjalučki Okružni sud potvrdio je optužnicu protiv Milorada Vukovića, zvanog Luis, Luke Brkovića, Filipa Bojića, Gorana Đurice, Petra Marjanovića, Vladimira Zečića, Saše Mirkovića i Aljoše Marića, koji se terete da su od kraja 2019. godine do 6. decembra 2021. u Banjoj Luci neovlašteno nabavljali, držali, posredovali u prodaji i prodavali kokain i konoplju.

Optuženi, koji su uhapšeni u akciji Kodeks, terete se da su nabavljali veće količine kokaina, nakon čega je Brković drogu, radi dalje prodaje, predavao Marjanoviću i Đurici.

Marjanović je tako u drugoj polovini 2020. u najmanje četiri navrata od Brkovića preuzimao kokain, koji je po uputstvima Brkovića predavao Đurici u banjalučkoj teretani. Oni su u teretani drogu miješali sa drugim supstancama, kako bi povećali količinu ove droge.

- N. Z. je Brković u više navrata prodavao ovu drogu po cijeni od 100 do 500 KM, dok je Đurica H. N. takođe u više navrata prodavao ovu drogu u količinama od oko pola grama za 100 KM. Marjanović je od druge polovine 2020. do hapšenja po uputstvima Brkovića od Đurice preuzimao pakovanja kokaina od po jednog grama, te ih prodavao za 100 KM za gram, a novac predavao Brkoviću i Đurici, stoji u optužnici. Zečić je 16. aprila 2021. držao u stanu 354,556 i 2,6230 grama konoplje, koju je prethodno po uputstvima Brkovića i Marjanovića preuzeo od Bojića. 

 
0
VIJESTI
NAPOMENA: Komentari odražavaju stavove njihovih autora, a ne nužno i stavove internet portala source.ba. Molimo korisnike da se suzdrže od vrijeđanja, psovanja i vulgarnog izražavanja. Portal source.ba zadržava pravo da obriše komentar bez najave i objašnjenja. Zbog velikog broja komentara source.ba nije dužan obrisati sve komentare koji krše pravila. Kao čitalac također prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa vašim vjerskim, moralnim i drugim načelima i uvjerenjima.

Impressum
T:
M:
Marketing
T:
M:
Aplikacije
Mobilna aplikacija
Android aplikacija
Social

Copyright ©2009 - 2024, Source d.o.o.